Hartanah

Kuak Hill Resort Di Lenggong, Tempat Berdamai Dengan Alam Semula Jadi

Untitled design29
rumahkabin black

Thailand, negara jiran terdekat Malaysia yang menjadi idaman kaki jalan untuk bercuti. Untuk ke lokasi menarik di sekitar Thailand, anda tidak semestinya perlu menggunakan kemudahan pesawat.

Hanya dengan menggunakan kemudahan pengangkutan awam seperti bas persiaran, anda boleh ke Koh Lipe atau lebih dikenali sebagai Maldives Thailand. Yang penting, bajet perbelanjaan anda juga tidak tinggi dan mahal. Trip sebegini sesuai untuk anda yang ingin bercuti ‘cara lain’ dengan kenalan rapat atau orang tersayang.

Perkongsian menarik ini sumber daripada Fakhrulrazi Ibrahim

Itinerari Trip Ke Koh Lipe, ‘Maldives Thailand’ Naik Bas Dari KL. Osem!Itinerari Trip Ke Koh Lipe, ‘Maldives Thailand’ Naik Bas Dari KL. Osem!

Plan asal adalah hujung tahun bulan Disember, tapi atas beberapa faktor² lain, terpaksa diawalkan ke bulan November. Agak merisaukan, memandangkan cuaca tak berapa cantik sepanjang bulan September hingga November, tapi selepas melihat kpd forecast tarikh 26.11.2019 amat baik, so kami terus decide untuk tarikh tu. Selebihnya kami tawakkal.

Itinerary

Part 1: Perjalanan ke Koh Lipe

DAY1
11.30 pm : TBS – Hatyai (~ 9jam)
Kami beli tiket under Alisan Golden Coach. Asalnye pukul 10, tapi bas delay. Alhamdulillah selesa bak ang. Bas berhenti 3 stop.
1) Kepong, HQ Alisan, ambil passenger
2) Changlun CTC Recreation, berenti 30 minit rehat
3) Border, tunggu border bukak pukul 6am waktu Thailand
Bas berhenti dekat ofis Alisan Golden Coach Hatyai

DAY2
9am : Van dari Hatyai ke PakBara (2jam)
Untuk perjalan dari Hatyai ke Koh Lipe, kami ambil service dengan Dee Travels. Tiket termasuk van dan speed boat ke Koh Lipe

11:30am : Speedboat to Koh Lipe (2jam)
Reason utk kami kejar van pukul 9 adalah disebabkan boat pukul 11.30 iaitu Bot pagi akan singgah ke Tarutao National Park dan Love Gate. Itupun diberi 10 minit masa untuk bergambar di Tarutao National Park . Tapi sayangnya, satu bot sepakat taknak turun di Love Gate, sebab semua nk bergegas ke pulau cepat.

2pm : Check in Bloom Cafe & Hostel
Kami booking hostel dorm 8 orang dengan tujuan menjimatkan belanja. Melihat kepada review Agoda, kami sangat berpuas hati dengan bilik, bilik air dan servis diberikan.

5.30pm : Sunset Beach
Di sarankan utk gerak awal. Jangan jadi macam kami, pukul 5.45 baru nak ke Sunset Beach. Tiba ke view sunset pun dah tinggal sisa2 purata perjalanan ke situ memakan masa 15 ~ 20 minit.
8pm: Walking street
Makan malam dan cari pakej snorkeling untuk esok. Kami ambil pakej dengan brader nama Manah iaitu Manah Lipe Travel and Tour (area walking streets). Pandai cakap melayu dan senang untuk kautim harga pakej. Yang penting terjamin halal utk lunch disebabkan Manah ni seorang muslim. Mencari yg halal kan fardhu .

Itinerari Trip Ke Koh Lipe, ‘Maldives Thailand’ Naik Bas Dari KL. Osem!Itinerari Trip Ke Koh Lipe, ‘Maldives Thailand’ Naik Bas Dari KL. Osem! Itinerari Trip Ke Koh Lipe, ‘Maldives Thailand’ Naik Bas Dari KL. Osem!Itinerari Trip Ke Koh Lipe, ‘Maldives Thailand’ Naik Bas Dari KL. Osem! Itinerari Trip Ke Koh Lipe, ‘Maldives Thailand’ Naik Bas Dari KL. Osem!Itinerari Trip Ke Koh Lipe, ‘Maldives Thailand’ Naik Bas Dari KL. Osem! Itinerari Trip Ke Koh Lipe, ‘Maldives Thailand’ Naik Bas Dari KL. Osem!Itinerari Trip Ke Koh Lipe, ‘Maldives Thailand’ Naik Bas Dari KL. Osem! Itinerari Trip Ke Koh Lipe, ‘Maldives Thailand’ Naik Bas Dari KL. Osem!Itinerari Trip Ke Koh Lipe, ‘Maldives Thailand’ Naik Bas Dari KL. Osem! Itinerari Trip Ke Koh Lipe, ‘Maldives Thailand’ Naik Bas Dari KL. Osem!Itinerari Trip Ke Koh Lipe, ‘Maldives Thailand’ Naik Bas Dari KL. Osem! Itinerari Trip Ke Koh Lipe, ‘Maldives Thailand’ Naik Bas Dari KL. Osem!Itinerari Trip Ke Koh Lipe, ‘Maldives Thailand’ Naik Bas Dari KL. Osem! Itinerari Trip Ke Koh Lipe, ‘Maldives Thailand’ Naik Bas Dari KL. Osem!Itinerari Trip Ke Koh Lipe, ‘Maldives Thailand’ Naik Bas Dari KL. Osem! Itinerari Trip Ke Koh Lipe, ‘Maldives Thailand’ Naik Bas Dari KL. Osem!Itinerari Trip Ke Koh Lipe, ‘Maldives Thailand’ Naik Bas Dari KL. Osem!

DAY3: Aktiviti Snorkeling di Koh Lipe
5.30am: Bergegas ke Sunrise Beach untuk tengok sunrise.

9am: Gerak ke Manah Lipe Travel and Tour untuk aktiviti Snorkeling.
Untuk Program A ada 7 Point.
1. Koh Hinson – strange rock formation
2. Koh Pai – 1st spot snorkeling
3. Koh Phung – 2nd spot snorkeling
4. Koh Dong – Lunch, Picnic & watch Monkey
5. Rok Roy – Snap gambar ramai2 air biru
6. Koh Hin Ngam – Batu Hitam
7. Jabang Pinnacle – Last Snorkeling spot. *Gambar mahupon video time snorkeling takde sebab masing2 hilang pedoman bila tiba spot snorkeling 3.30pm: Selesai aktiviti dan sampai ke Pataya Beach.

8pm: Walking Street
Makan malam dan cari pakej untuk Kayak esok harinya pula. *Sedikit peringatan, disebabkan Koh Lipe ialah pulau yang agak jauh dari mainland, so cost makanan agak mahal.
Cost makanan lebih kurang 150bath ke atas dan air boleh dianggarkan ke 50bath+-. Total sekali makan dalam 200bath. Selain tu boleh juga cari makanan muslim yg jauh dari Walking Street. Untuk lebih berjimat maka bawalah makanan sendiri. kah!

DAY4
5.30am : Sunrise Beach
Dekat sini hari² bangun pagi semata-mata nak pegi Sunrise Beach punya pasal. Kan bagus kalau kat Malaysia pun macam ni.
.
9am : Kayak ke Koh Kra dan Koh Adang (*Agak berisiko dari Ko Lipe ke Koh Adang)

See also  Apa Benar Muhammadiyah Anti Turats?

Kami ambil kayak dekat Satun Dive (suggestion dari Manah) pun bole cakap melayu, pandai cakap bole kautim harga. So sepanjang kami kat sini, hari ni yang paling penuh aktiviti (Swimming, snorkeling, hiking, and kayaking). Kami berkayak dari Sunrise Beach ke Koh Kra (300m). Ni dekat je tak rasa sangat. Ada couple mat saleh tu siap berenang je dari Sunrise Beach ke Koh Kra. Kemudian sambung ke Koh Adang (2km) *sampai tengah laut Andaman Sea ombak ya ampun seriau. Selama kami di Koh Lipe ni, kayak pergi dan pulang dari Koh Adang banyak mendekatkan diri kami dengan Tuhan yang maha esa. Benarlah kata orang, bila dah takut baru ingat Tuhan. Sampai tepi pantai terus lupa semua.
.
11.30am : Chado Cliff, Koh Adang
Ada 3 view point, perjalanan mengambil masa lebih kurang 30 minit sampai puncak dengan pace yang biasa. Maybe boleh jadi 50min kalau banyak stop.

3pm : Pirate Waterfall, Koh Adang
Turun bukit kami sambung perjalanan ke Pirate Waterfall pula. Pintu masuk ke Pirate Waterfall agak tersembunyi dan sukar dicari. Disarankan membawa kawan yang mempunyai ilmu makrifat yang tinggi. Nasib baik kawan kami ade sorang. Kalau takde takpe tengok gambar di bawah kami dah ambil siap2 untuk kemudahan semua orang. Brilliant tak kami? Perjalanan ke air terjun memakan masa hampir satu jam. Perjalanan pun agak mengelirukan sebab trail dah nak hilang. Disarankan buat tanda sepanjang perjalanan.

5.45pm : Kayak pulang Koh Lipe. Sebenarnya agak lewat sebab pkul 6 dah masuk maghrib dan patut pulangkan kayak sebelum jam 6.

8pm : Walking Street
Makan malam dan jalan-jalan mencari souvenir.
Itinerari Trip Ke Koh Lipe, ‘Maldives Thailand’ Naik Bas Dari KL. Osem!Itinerari Trip Ke Koh Lipe, ‘Maldives Thailand’ Naik Bas Dari KL. Osem! Itinerari Trip Ke Koh Lipe, ‘Maldives Thailand’ Naik Bas Dari KL. Osem!Itinerari Trip Ke Koh Lipe, ‘Maldives Thailand’ Naik Bas Dari KL. Osem!

DAY5
5am : Sunrise Beach-Macam biasa Sunrise Beach lagi

11am : Check out .

1.30pm : Speedboat to Pakbara

3pm: Sampai jeti PakBara. Tunggu van sampai, lepastu bergerak balik ke Hatyai

HatYai

5.30pm : Hatyai
Sampai di Hatyai, kami buat keputusan untuk bermalam di Hatyai sebab hari ni Sabtu, besok Ahad, holiday. Disebabkan kami telah mengambil servis bot dengan Dee Travel, maka kami pun bermalam dekat hostel kepunyaan Dee Travel juga.

7.30pm : Kaitod Decha
Dah sampai Hatyai ni apa lagi, makan la. Dah macam makan kat Kampung Baru.

9pm : Lee Garden
Jalan2 dekat depan Lee Garden sambung cari buah tangan. Kalau tak dihargai jugak tak tau la nak cakap. Dah macam jalan kat Chow Kit.

10pm : Balik Hostel
Disebabkan badan dah penat dan sengal-sengal, maka kita tamatkan hari dengan balik hostel dan tidur tanpa ada aktiviti lain selepas itu.

DAY6
9am : Naik bas balik ke Malaysia
Jalan jem teruk sampai TBS pukul 12 malam

Itinerari Trip Ke Koh Lipe, ‘Maldives Thailand’ Naik Bas Dari KL. Osem!Itinerari Trip Ke Koh Lipe, ‘Maldives Thailand’ Naik Bas Dari KL. Osem! Itinerari Trip Ke Koh Lipe, ‘Maldives Thailand’ Naik Bas Dari KL. Osem!Itinerari Trip Ke Koh Lipe, ‘Maldives Thailand’ Naik Bas Dari KL. Osem! Itinerari Trip Ke Koh Lipe, ‘Maldives Thailand’ Naik Bas Dari KL. Osem!Itinerari Trip Ke Koh Lipe, ‘Maldives Thailand’ Naik Bas Dari KL. Osem! Itinerari Trip Ke Koh Lipe, ‘Maldives Thailand’ Naik Bas Dari KL. Osem!Itinerari Trip Ke Koh Lipe, ‘Maldives Thailand’ Naik Bas Dari KL. Osem! Itinerari Trip Ke Koh Lipe, ‘Maldives Thailand’ Naik Bas Dari KL. Osem!Itinerari Trip Ke Koh Lipe, ‘Maldives Thailand’ Naik Bas Dari KL. Osem! Itinerari Trip Ke Koh Lipe, ‘Maldives Thailand’ Naik Bas Dari KL. Osem!Itinerari Trip Ke Koh Lipe, ‘Maldives Thailand’ Naik Bas Dari KL. Osem! Itinerari Trip Ke Koh Lipe, ‘Maldives Thailand’ Naik Bas Dari KL. Osem!Itinerari Trip Ke Koh Lipe, ‘Maldives Thailand’ Naik Bas Dari KL. Osem!

Perbelanjaan :

* Tiket Bas Alisan Golden Coach TBS – Hatyai RM65
* Insurance for 4day RM26.05
* Sim Card Tourist DTAC THB229
-Beli dekat pejabat Alisan lagi murah. Ni harga beli kat 7E
* Tiket Van & Speed Boat return Dee Travel THB1100
* National Park Fee THB220
* Bloom Cafe and Hostel 4D3N RM165
* Manah Snorkeling 7 Point THB600
-Harga selepas negotiation
* Satun Dive Kayak
– Kayak 2 seat THB600
– Kayak 3 seat THB700
– Harga selepas negotiation
* Dee Travel Hostel 1N THB250
* Tiket Bas Alisan Golden Coach Hatyai-TBS THB550

Kadar tukaran matawang THB10 : RM1.39
Jumlah perbelanjaan lebih kurang RM765 tidak termasuk makan dan cenderamata

Sekian, terima kasih.

rumahkabin black
Desain Rumah Kabin
Rumah Kabin Kontena
Harga Rumah Kabin
Kos Rumah Kontena
Rumah Kabin 2 Tingkat
Rumah Kabin Panas
Rumah Kabin Murah
Sewa Rumah Kabin
Heavy Duty Cabin
Light Duty Cabin


Source

Kabin Kontena Terpakai Pembekal Kabin Kontena , Kontena Price , Kontena Steamboat , Kabin Kontena Terpakai Untuk Dijual , Kabin Kontena Murah , Kabin Kontena Untuk Dijual , Kabin Kontena Terpakai , Kabin Kontena Untuk Dijual Di Melaka , Kabin Kontena Murah Penang , Kabin Kontena Terengganu , Kabin Kontena Untuk Dijual Sabah , Kabin Kontena Di Kedah , Harga Kabin Kontena , Saiz Kabin Kontena , Rumah Kabin Kontena , Pembekal Kabin Kontena , Harga Rumah Kabin Kontena , Sewa Kabin Kontena , Contoh Rumah Kabin Kontena , Harga Kabin Kontena Terpakai , Jual Kabin Kontena , Cara Buat Kabin Kontena , Kontena Terpakai Untuk Dijual , Harga Kontena Terpakai , Harga Kontena Kargo , Pembekal Kabin Kontena , Kontena Terpakai Untuk Dijual Di Kedah , Harga Rumah Kontena Pasang Siap , Kabin Kontena Murah Penang , Kabin Kontena Murah Di Ipoh , Kabin Kontena Murah Di Melaka , Kabin Kontena Murah Kuala Lumpur , Kabin Kontena Murah Seremban , Kabin Kontena Murah Kota Kinabalu , Kabin Kontena Size , Kontena Murah , Rumah Kontena , Rumah Pasang Siap , Bina Rumah Atas Tanah Sendiri , Rumah Kabin , Buat Rumah Atas Tanah Sendiri , Rumah Kontena Pasang Siap , Rumah Pasang Siap Malaysia , Rumah Ibs Malaysia , Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Selangor , Kontraktor Rumah , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Batang Kali‎ , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Klang‎ , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di 16 Sierra, Puchong , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Ampang Jaya , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Ara Damansara , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Balakong , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Baru Bangi , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Baru Klang , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Baru Selayang , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Botanic , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Bukit Puchong 1, Puchong , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Bukit Puchong 2, Puchong , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Bukit Puchong, Puchong , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Bukit Tinggi , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Country Homes , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar D'alpinia, Puchong , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Kinrara Bk 1 Sehingga 6, Puchong , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Mahkota Cheras , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Nusa Rhu , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Puchong Utama, Puchong , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Puteri Puchong, Puchong , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Putra Permai , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Rasa , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Rinching , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Saujana Utama , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Seri Putra , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Sungai Buaya , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Sungai Long , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Sunway Semenyih , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Tasik Kesuma , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Teknologi Kajang , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Teluk Datok , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Utama , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Banting , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Batang Kali , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Batu 9 Cheras , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Batu Arang , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bernam Jaya , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bukit Antarabangsa , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bukit Beruntung , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bukit Gasing , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bukit Komanwel , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bukit Lanjan , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bukit Raja , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bukit Rimau , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bukit Sentosa , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bukit Tagar , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bukit Tampoi , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Country Heights , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Damansara Damai , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Damansara Intan , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Damansara Jaya , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Damansara Perdana , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Damansara Utama , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Denai Alam , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Dengkil , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Dusun Tua , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Gombak Setia , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di I-City , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kajang , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kalumpang , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kampung Jenderam Hilir , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kampung Kubu Gajah Dalam , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kelana Jaya , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kinrara , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Klang , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kota Damansara , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kuala Kubu Bharu , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kuang , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kwasa Damansara , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Lembah Beringin , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Mutiara Damansara , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Pandan Indah , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Pelabuhan Klang , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Pinggiran Cyberjaya , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Puchong, Selangor , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Puteri Bangi , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Rawang, Selangor , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Sungai Rinching , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Sabak, Selangor , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Sekinchan , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Selayang , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Semenyih , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Serendah , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Seri Kembangan , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Subang Bestari , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Subang Jaya , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Taman Tasik Semenyih , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Tanjung Sepat , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Teluk Datok , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Teluk Panglima Garang , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Tropicana , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Uep Subang Jaya , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Ulu Yam , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Gombak , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Hulu Langat , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Hulu Selangor , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kuala Langat , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kuala Selangor , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Petaling Jaya , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Sabak Bernam , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Sepang , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Selangor , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kuala Lumpur , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Shah Alam , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kapar , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Meru , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Puncak Alam , Rumah Kontena Untuk Dijual Malaysia , Harga Kontena Kosong , Kelemahan Rumah Kontena , Harga Rumah Kabin Untuk Dijual , Rumah Kontena Design , Kelemahan Rumah Kontena , Pakej Rumah Kontena , Harga Kontena Kosong , Rumah Kontena Pasang Siap , Harga Rumah Kontena Pasang Siap , Harga Rumah Kontena Terpakai , Harga Rumah Kontena Sabah , Harga Rumah Kontena Murah , Harga Rumah Kontena Melaka , Harga Rumah Kontena Di Malaysia , Berapa Harga Rumah Kontena , Harga Kontena Untuk Buat Rumah , Keburukan Rumah Pasang Siap , Pembekal Rumah Pasang Siap , Rumah Pasang Siap Kelantan , Harga Rumah Pasang Siap Di Malaysia , Kos Rumah Pasang Siap , Rumah Pasang Siap Selangor , Pembekal Rumah Pasang Siap , Keburukan Rumah Pasang Siap , Rumah Pasang Siap In English , Kos Rumah Pasang Siap , Rumah Pasang Siap Murah , Rumah Pasang Siap Selangor , Rumah Pasang Siap Murah , Rumah Pasang Siap Murah Malaysia , Rumah Pasang Siap Johor , Rumah Pasang Siap Selangor , Rumah Pasang Siap Kelantan , Rumah Pasang Siap Sabah , Rumah Pasang Siap Kedah , Rumah Pasang Siap Melaka , Rumah Pasang Siap Perak , Harga Rumah Pasang Siap Di Malaysia , Keburukan Rumah Pasang Siap , Pembekal Rumah Pasang Siap , Dinding Rumah Pasang Siap , Kos Rumah Pasang Siap , Tiang Rumah Pasang Siap , Pagar Rumah Pasang Siap , Contoh Rumah Pasang Siap , Bina Rumah Pasang Siap , Harga Rumah Pasang Siap Ibs , Rumah Kontena Pasang Siap , Rumah Kabin Pasang Siap , Rumah Kayu Pasang Siap Untuk Dijual , Rumah Kayu Pasang Siap , Rumah Kecil Pasang Siap , Rumah Chalet Pasang Siap , Rumah Orkid Pasang Siap , Rumah Kebun Pasang Siap , Rumah Kayu Pasang Siap Murah Malaysia , Rumah Kayu Pasang Siap Malaysia

See also  Bertemu dengan PM, Nadir Al-Nuri kongsi anak2 teruja lihat telur & tembikai di Malaysia