Hartanah

‘Coffee Talk’ Dr. Rai & Syifa Melvin, Berkongsi Masalah Hormon & Solusi Ikhtiar Hamil

effertytop
rumahkabin black

Sering berkongsi tentang masalah kesuburan serta hormon terganggu di media sosialnya, Pa&Ma terpanggil untuk mendekati Dr. Raihana Ismail atau lebih mesra disapa sebagai Dr. Rai yang juga merupakan pengasas Efferty yang merupakan jenama susu formulasi khas bagi membantu pasangan sedang berikhtiar mendapatkan zuriat. Ketika ditemui, Dr. Rai menjelaskan terciptanya jenama Efferty adalah kerana beliau juga pernah melalui pengalaman sukar untuk mendapat cahaya mata pertama.

Jenama Efferty Berkisarkan Pengalaman Dr. Rai Sebagai PCOS Survivor

“Terciptanya jenama Efferty ini berdasarkan pengalaman silam saya sendiri yang mana saya adalah penghidap PCOS dan merupakan PCOS survivor. Saya pernah diuji tiga kali keguguran di awal kehamilan yang merupakan chemical pregnancy. Selepas berkahwin juga saya mengalami masalah haid jadi sedikit. Hari pertama saja banyak tapi hari kedua dan ketiga sedikit.”

‘Coffee Talk’ Dr. Rai & Syifa Melvin, Berkongsi Masalah Hormon & Solusi Ikhtiar Hamil‘Coffee Talk’ Dr. Rai & Syifa Melvin, Berkongsi Masalah Hormon & Solusi Ikhtiar Hamil
Dr. Raihana Ismail yang merupakan pengasas Efferty dan PCOS survivor

Tambah Dr. Rai lagi, kitaran haidnya juga terganggu ketika itu. Beliau turut memberitahu yang kitaran haidnya berlaku setiap dua bulan sekali yang menyebabkan dia sukar mencari waktu subur. Dr. Rai kemudian membuat ujian darah dan mendapati hormon progestron dirinya sangat rendah.

“Bacaannya cuma 0.76 bermakna dalam setahun mungkin sekali atau dua kali saja saya ‘bertelur’ dan subur. Itulah yang menyebabkan saya susah nak hamil. End up, bila saya hamil tak lama kemudian ia akan turun sendiri menjadi darah berketul seperti datang haid. Tak sempat nak scan dan apa yang saya faham itulah rupanya kehamilan kimia. Persenyawaan berjaya berlaku tetapi sama ada sperma atau telur ovum yang bermasalah.”

‘Coffee Talk’ Dr. Rai & Syifa Melvin, Berkongsi Masalah Hormon & Solusi Ikhtiar Hamil‘Coffee Talk’ Dr. Rai & Syifa Melvin, Berkongsi Masalah Hormon & Solusi Ikhtiar Hamil
Dr. Raihana bersama salah satu produk susu Efferty

Beliau turut berkongsi yang kemudiannya beliau berpindah tempat kerja yang ketika itu Dr. Rai berkhidmat sebagai seorang doktor di Jabatan Kecemasan dan kehidupannya sangat sibuk. Semasa di tempat kerja lamanya itu, beliau selalu bekerja lebih dari 24 jam, kurang minum air masak serta jadual makan yang tidak teratur.

Gaya Hidup Berubah, Dr. Rai Akhirnya Hamil Anak Pertama

“Perubahan hidup saya sangat ketara bila saya dapat berpindah dari Johor Bahru ke Terengganu. Tidur cukup dan minum banyak air masak. Walaupun berat saya naik 10kg waktu itu, alhamdulillah waktu subur tu ada disebabkan pemakanan saya seimbang. Saya ambil nasi, protein pula banyak makan ikan segar dan ambil ulam-ulaman. Cara masakan pun dibuat singgang atau ikan bakar.

Lepas enam bulan, tanpa sebarang rawatan haid saya mula teratur dan mudah jumpa waktu subur serta berovulasi. Ketika itulah saya hamil anak pertama dan selepas bersalin,  saya buat keputusan untuk resign dan buka klinik perubatan swasta di Dungun, Terengganu. Dalam tempoh empat tahun saya buka klinik sendiri, saya jumpa banyak kes pasangan yang mengalami masalah kesuburan sama seperti saya. Cuma bezanya ketika di klinik saya, saya terpaksa bekalkan bermacam jenis multivitamin dan mineral kepada pesakit.”

‘Coffee Talk’ Dr. Rai & Syifa Melvin, Berkongsi Masalah Hormon & Solusi Ikhtiar Hamil‘Coffee Talk’ Dr. Rai & Syifa Melvin, Berkongsi Masalah Hormon & Solusi Ikhtiar Hamil
Cik Amira (kiri), Syifa Melvin dan Dr. Raihana masing-masing berkongsi tentang pengetahuan dan pengalaman mereka

Banyak Proses Buat Rawatan Kesuburan

Dr. Rai turut menjelaskan ketika rawatan kesuburan banyak proses yang perlu dilalui kerana ia meliputi pelbagai fasa untuk mematangkan telur, penghasilan sperma berkualiti serta mahu memastikan persenyawaan berlaku dalam tiub yang bersih dan tidak tersumbat. Kemudian perlu juga menyokong proses penempelan yang perlu berlaku pada dinding rahim yang tebal dan sihat.

“Akhirnya, dengan bermacam-macam multivitamin tu terformulasilah susu Efferty ni pada tahun 2019. Syukur, selepas sebulan pelancaran kita dah berjaya bantu sebanyak 80 pasangan untuk menimang cahaya mata. Kita ambil masa dari tahun 2015 sehingga 2019, selama empat tahun ni untuk mencari formula terbaik untuk Efferty.

Saya menyambung pengajian dalam bidang estetik dan banyak belajar tentang anti penuaan. Jadi selama saya belajar tu, saya dapat mengenalpasti apakah formula untuk menyokong setiap fasa untuk rawatan kesuburan. Jadi dari bulan 6 sehingga bulan 9 2019, kita buat R&D dan betul-betul lancarkan produk Efferty pada bulan September 2019.”

Syifa Melvin Kongsi Pengalaman Minum Efferty

Ketika sesi interviu ini dijalankan, selebriti Syifa Melvin juga turut ada untuk berkongsi pengalamannya sepanjang menjadi pengguna Efferty. Pempengaruh media sosial ini telah mengamalkan Efferty sebelum mendirikan rumah tangga dengan pemain bola sepak terkenal, Safawi Rasid.

‘Coffee Talk’ Dr. Rai & Syifa Melvin, Berkongsi Masalah Hormon & Solusi Ikhtiar Hamil‘Coffee Talk’ Dr. Rai & Syifa Melvin, Berkongsi Masalah Hormon & Solusi Ikhtiar Hamil
Syifa Melvin amalkan Efferty sebelum berkahwin kerana mengalami masalah hormon

“Syifa boleh terdetik untuk mencuba Efferty kerana (tak ramai yang tahu) Syifa pernah ada masalah hormon. Kita rasa kita okay, kita normal sebab datang haid macam biasa setiap bulan tapi Syifa sebenarnya pernah kena Uterine Polyps di mana ada ketumbuhan dalam rahim Syifa. Ketumbuhan tu banyak dan membuatkan hormon Syifa jadi tak okay.

Lepas tu Syifa menjalani pembedahan dan selepas tu hormon memang tak okay langsung. Rambut gugur, pendarahan tanpa henti tapi ketika tu tarikh perkahwinan Syifa dah semakin dekat. Jadi Syifa fikir, kena buat persediaan awal. Bagusnya Dr. Raihana ni sebab video dia selalu keluar di TikTok.

Yang buat Syifa tertarik untuk follow Dr. Rai bila ada satu video tu, dia ada kongsikan tentang simptom hormon terganggu. Dr. Rai ada share kalau kita mudah mengantuk lepas makan, itu tanda hormon tak cantik. Itulah yang trigger saya jadi titik permulaan kenal dengan Efferty sebab ada tanda tu pada saya.”

Katanya lagi, dia mula mengikuti Dr. Rai di media sosial sebelum berkahwin. Banyak perkongsian Dr. Rai yang menambah pengetahuan Syifa tentang masalah hormon dan masalah kesuburan wanita. Biarpun belum berumah tangga, Syifa banyak menonton video Dr. Rai untuk belajar ilmu baharu.

See also  Ibu Lebih Tenang, Ready Bersalin. Pakar O&G Kongsi Teknik 'Push' Mudahkan Kelahiran
‘Coffee Talk’ Dr. Rai & Syifa Melvin, Berkongsi Masalah Hormon & Solusi Ikhtiar Hamil‘Coffee Talk’ Dr. Rai & Syifa Melvin, Berkongsi Masalah Hormon & Solusi Ikhtiar Hamil
Syifa minum Efferty Mama sejak hamil dan sukakan perisa coklat

Tambah Syifa, beliau mencuba satu jar Efferty terlebih dahulu dan terus istiqamah sehingga haid kembali stabil dan dah mula ada ‘egg white’ (sejenis lendiran menunjukkan wanita sedang subur) kerana sudah lama Syifa tidak keluar lendiran ini sejak menjalani pembedahan sebelum itu. Disebabkan serasi dengan Efferty, Syifa teruskan minum sehingga sekarang. Kini, Syifa bertukar ke Efferty Mama.

Berkongsi tentang penerimaan keluarga tentang kehamilannya, mereka semestinya teruja. Biarpun tidak menunggu lama, tetapi disebabkan pernah mengalami masalah sebelum itu membuatkan keluarganya terkejut dan sangat gembira dengan perkongsian berita baik tersebut.

Efferty Mudah, On The Go!

Menjawab persoalan sudah berapa lama mengamalkan Efferty, Syifa memberitahu yang dia sudah minum susu ini sejak bulan 6 tahun 2022 dan kemudian berkahwin pada bulan 11 tahun yang sama. Selepas mendirikan rumah tangga, Syifa ‘kosong’ sebulan sebelum beliau disahkan hamil.

@pama.my Tak ramai yang tahu sebenarnya, ini ikhtiar Syifa Melvin #fypシ #syifamelvin #safawirasid29 #majalahpama #fibroids ♬ Chill Vibes – Tollan Kim

Turut berkongsi mengapa dirinya boleh setia mengamalkan Efferty, Syifa mengatakan yang dia adalah seorang yang suka meneliti dan mengkaji tentang sesuatu produk itu sebelum digunakan.

“Kita nak tahu apa isi kandungan dalam produk tu semua kan. Jadi dalam Efferty tu, lengkap dah ada semua. Syifa pun bukanlah orang yang suka nak telan sampai berbelas-belas biji suplemen setiap hari. Semua khasiat tu dah ada dalam Efferty, jadi senang. Kita tinggal bancuh dan minum. Pada Syifa Efferty menyenangkan dan ia ‘on the go’ dan mudah kalau nak travel tu jadi mudah.”

Apabila ditanyakan tentang perisa kegemarannya, Syifa dengan segera menjawab yang beliau sukakan rasa coklat. “Syifa dari awal sampai sekarang, memang dengan coklat. Sebab sedap! Lepas ni nak try perisa Taro pula, mana tahu boleh dapat twin.”

Tambah Syifa lagi, suaminyalah menyarankan untuk bertukar ke Efferty Mama. Setiap hari, sudah menjadi rutin Safawi untuk memastikan dia membancuh susu buat isteri tercintanya.

‘Coffee Talk’ Dr. Rai & Syifa Melvin, Berkongsi Masalah Hormon & Solusi Ikhtiar Hamil‘Coffee Talk’ Dr. Rai & Syifa Melvin, Berkongsi Masalah Hormon & Solusi Ikhtiar Hamil
Cik Amira (kiri), Syifa Melvin dan Dr. Raihana bergambar bersama

Banyak Testimoni Berjaya

Ketika ditanyakan tentang testimoni yang berjaya dibantu, sejak berada di pasaran Efferty telah berjaya membantu lebih daripada 5000 pasangan yang direkodkan untuk mendapatkan zuriat (dengan izin Allah SWT).

“Masih ada lagi testimoni yang belum reveal dengan kami. Bercerita tentang kisah testimoni yang paling menyentuh perasaan saya adalah kisah Pn. Junaidah yang menanti selama 15 tahun untuk mendapatkan cahaya mata. Selama enam bulan haidnya tak turun, lepas berikthiar dengan Efferty masih tak turun haid. Rupa-rupanya dia dah hamil dan dia tak perasan.

Masuk bulan kelima barulah dia dapat tahu yang dia hamil. Itupun selepas dia mengalami masalah sembelit yang teruk dan dia ke farmasi untuk dapatkan ubat. Mujurlah ahli farmasi bertanya sama ada dia hamil atau tidak kerana ubat itu tidak boleh dimakan sekiranya mengandung. Kebetulan suami dia ada sekali dan dia gesa isterinya untuk beli UPT.

Ketika saya menemurah Pn. Junaidah ada ibunya sekali. Ibunya juga ada berkata yang tak sangka ada juga rezeki untuk bermain dengan cucu dari anak sulungnya itu. Selama ini, Pn. Junaidah hanya bermain dengan anak-anak saudaranya sahaja.”

Tambah Dr. Rai lagi apabila sudah menanti sehingga 15 tahun, sesebuah pasangan itu biasanya sudah pasrah dan malas nak mencuba UPT lagi. Namun, terkejut sungguh Pn. Junaidah dan suami apabila UPT mereka menunjukkan dua garis. Kedua-dua mereka menangis dan terus ke klinik berdekatan. Apabila buat ujian saringan rupa-rupanya sudah hamil lima bulan dan jantinanya anak lelaki. Menurut Dr. Rai, usia anak Pn. Junaidah kini sudahpun tiga tahun.

‘Coffee Talk’ Dr. Rai & Syifa Melvin, Berkongsi Masalah Hormon & Solusi Ikhtiar Hamil‘Coffee Talk’ Dr. Rai & Syifa Melvin, Berkongsi Masalah Hormon & Solusi Ikhtiar Hamil
Rangkaian produk susu Efferty yang berkualiti dan diyakini

Pemakanan Untuk Pasangan TTC

Pa&Ma juga sempat menemuramah dietitian yang berkhidmat untuk Efferty International Sdn Bhd, Cik Amira, yang berkongsi tentang pemakanan untuk pasangan yang sedang merancang untuk hamil. Katanya, kedua-dua suami dan isteri perlu menjaga pemakanan. Tambahnya lagi, ia penting untuk memastikan sperma yang berkualiti dari suami dan isteri pula perlu bersedia untuk pelbagai proses sebelum hamil.

‘Coffee Talk’ Dr. Rai & Syifa Melvin, Berkongsi Masalah Hormon & Solusi Ikhtiar Hamil‘Coffee Talk’ Dr. Rai & Syifa Melvin, Berkongsi Masalah Hormon & Solusi Ikhtiar Hamil
Cik Amira yang merupakan dietitian untuk untuk Efferty International Sdn Bhd

“Menurut kajian dari segi pemakanan tidaklah susah sangat kalau nak cuba hamil cuma perlu seimbang dan mencukupi khasiat dari sumber karbohidrat, protein, vitamin, mineral dan lemak yang baik. Saya sarankan cara pemakanan pinggan suku-suku separuh sebab ramai orang yang lebih gemar makan lebih sumber karbohidrat.

Sebenarnya lebih bagus makan lebih banyak sumber protein dan serat dari sayur dan buah-buahan. Ia juga kaya khasiat yang banyak membantu untuk menghasilkan sperma terbaik serta proses pematangan telur dan penempelan lebih lancar.”

Tambah Cik Amira, antara nutrien yang diperlukan oleh kaum wanita adalah seperti zat besi, folate, Vitamin C, A dan D serta banyak lagi. Turut menjawab tentang persoalan mengapa pasangan TTC harus mengelak pengambilan makanan proses dan ayam.

‘Coffee Talk’ Dr. Rai & Syifa Melvin, Berkongsi Masalah Hormon & Solusi Ikhtiar Hamil‘Coffee Talk’ Dr. Rai & Syifa Melvin, Berkongsi Masalah Hormon & Solusi Ikhtiar Hamil
Cik Amira bersama salah satu produk susu Efferty

“Kalau kita sedang merancang untuk hamil, kita kena ambil sumber protein yang pelbagai dan seimbang seperti daging, ikan dan kekacang cumanya dikhuatiri kalau makan ayam sahaja kerana sekarang ni banyak yang disuntik dengan hormon tambahan. Itu antara faktor yang akan merosakkan fungsi hormon dalam badan kita. Ia juga mengganggu penghasilan hormon. Kalau nak makan ayam, carilah ayam kampung.”

‘Coffee Talk’ Dr. Rai & Syifa Melvin, Berkongsi Masalah Hormon & Solusi Ikhtiar Hamil‘Coffee Talk’ Dr. Rai & Syifa Melvin, Berkongsi Masalah Hormon & Solusi Ikhtiar Hamil
Cik Amira (kiri), Syifa Melvin dan Dr. Raihana bersama antara rangkaian produk susu Efferty

 Simptom Hormon Terganggu

See also  Zizie Izette makin jelita, selesa jadi diri sendiri -"Kalau tak suka, itu masalah kamu"

Ketika ditanyakan tentang bila seharusnya seorang wanita perlu merasa risau jika dirinya masih belum hamil, Dr. Rai menjelaskan ia mengikut peringkat usia seseorang.

“Kita tahu kadar kesuburan seorang wanita akan semakin menurun apabila menginjak usia. Bila dah masuk 35 tahun dan dah masuk bulan keenam berikhtiar hamil, saya sarankan untuk segera berjumpa doktor dan buat ujian saringan.

Tak perlu tunggu lama, kalau dah masuk enam bulan masih tak hamil boleh rujuk doktor kerana kita berkejar dengan masa. Semakin berumur, kuantiti telur akan berkurangan. Sama juga dengan lelaki. Pertama kita jumpa doktor dan jaga pemakanan dan gaya hidup. Ada juga yang ubah sikit saja gaya hidup mereka, seperti contoh tidur awal dan elak makan lewat malam boleh membantu hormon jadi stabil dan mudah nak hamil.”

@pama.my Dr Raihana ada kongsikan salah satu consumer susu efferty. Susu ni ada perisa taro tau! Baru tahu yang taro ni ada substance yang boleh tolong dapatkan anak kembar, menarik kan? ilmu baru #efferty #drraihanaismailofficial #majalahpama #ttcjourney #pregnant #fypシ ♬ Chill Vibes – Tollan Kim

Dr. Rai juga ada berkongsi simptom-simptom yang boleh dikenalpasti sekiranya seseorang wanita itu mengalami masalah hormon.

“Sebenarnya lelaki dan wanita boleh gunakan teknik ni. Cara mudah, setiap kali lepas makan berat kita akan rasa mengantuk atau dalam sehari tu mesti ada rasa nak makan atau minum manis. Nak cari kek, kuih-kuih atau  bila tak dapat nasi tu ada rasa lemau dan lesu itulah tanda hormon terganggu. Rambut pun banyak gugur dan kulit jadi kusam pun antara simptom yang boleh kita tengok.”

Bagi anda yang mahu mengikuti Dr. Raihana di TikTok, layari: https://www.tiktok.com/@dr.raihana.ismail?lang=en

Untuk maklumat lanjut mengenai produk Efferty layari:

Facebook: https://www.facebook.com/effertyhq/

Instagram: https://www.instagram.com/effertyhq/?hl=en

TikTok: https://www.tiktok.com/@effertyhq?lang=en

 

 

 

 

 

 

rumahkabin black
Desain Rumah Kabin
Rumah Kabin Kontena
Harga Rumah Kabin
Kos Rumah Kontena
Rumah Kabin 2 Tingkat
Rumah Kabin Panas
Rumah Kabin Murah
Sewa Rumah Kabin
Heavy Duty Cabin
Light Duty Cabin


Source

Kabin Kontena Terpakai Pembekal Kabin Kontena , Kontena Price , Kontena Steamboat , Kabin Kontena Terpakai Untuk Dijual , Kabin Kontena Murah , Kabin Kontena Untuk Dijual , Kabin Kontena Terpakai , Kabin Kontena Untuk Dijual Di Melaka , Kabin Kontena Murah Penang , Kabin Kontena Terengganu , Kabin Kontena Untuk Dijual Sabah , Kabin Kontena Di Kedah , Harga Kabin Kontena , Saiz Kabin Kontena , Rumah Kabin Kontena , Pembekal Kabin Kontena , Harga Rumah Kabin Kontena , Sewa Kabin Kontena , Contoh Rumah Kabin Kontena , Harga Kabin Kontena Terpakai , Jual Kabin Kontena , Cara Buat Kabin Kontena , Kontena Terpakai Untuk Dijual , Harga Kontena Terpakai , Harga Kontena Kargo , Pembekal Kabin Kontena , Kontena Terpakai Untuk Dijual Di Kedah , Harga Rumah Kontena Pasang Siap , Kabin Kontena Murah Penang , Kabin Kontena Murah Di Ipoh , Kabin Kontena Murah Di Melaka , Kabin Kontena Murah Kuala Lumpur , Kabin Kontena Murah Seremban , Kabin Kontena Murah Kota Kinabalu , Kabin Kontena Size , Kontena Murah , Rumah Kontena , Rumah Pasang Siap , Bina Rumah Atas Tanah Sendiri , Rumah Kabin , Buat Rumah Atas Tanah Sendiri , Rumah Kontena Pasang Siap , Rumah Pasang Siap Malaysia , Rumah Ibs Malaysia , Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Selangor , Kontraktor Rumah , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Batang Kali‎ , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Klang‎ , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di 16 Sierra, Puchong , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Ampang Jaya , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Ara Damansara , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Balakong , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Baru Bangi , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Baru Klang , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Baru Selayang , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Botanic , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Bukit Puchong 1, Puchong , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Bukit Puchong 2, Puchong , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Bukit Puchong, Puchong , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Bukit Tinggi , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Country Homes , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar D'alpinia, Puchong , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Kinrara Bk 1 Sehingga 6, Puchong , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Mahkota Cheras , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Nusa Rhu , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Puchong Utama, Puchong , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Puteri Puchong, Puchong , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Putra Permai , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Rasa , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Rinching , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Saujana Utama , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Seri Putra , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Sungai Buaya , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Sungai Long , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Sunway Semenyih , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Tasik Kesuma , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Teknologi Kajang , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Teluk Datok , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Utama , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Banting , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Batang Kali , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Batu 9 Cheras , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Batu Arang , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bernam Jaya , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bukit Antarabangsa , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bukit Beruntung , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bukit Gasing , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bukit Komanwel , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bukit Lanjan , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bukit Raja , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bukit Rimau , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bukit Sentosa , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bukit Tagar , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bukit Tampoi , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Country Heights , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Damansara Damai , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Damansara Intan , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Damansara Jaya , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Damansara Perdana , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Damansara Utama , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Denai Alam , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Dengkil , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Dusun Tua , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Gombak Setia , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di I-City , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kajang , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kalumpang , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kampung Jenderam Hilir , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kampung Kubu Gajah Dalam , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kelana Jaya , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kinrara , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Klang , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kota Damansara , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kuala Kubu Bharu , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kuang , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kwasa Damansara , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Lembah Beringin , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Mutiara Damansara , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Pandan Indah , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Pelabuhan Klang , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Pinggiran Cyberjaya , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Puchong, Selangor , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Puteri Bangi , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Rawang, Selangor , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Sungai Rinching , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Sabak, Selangor , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Sekinchan , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Selayang , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Semenyih , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Serendah , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Seri Kembangan , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Subang Bestari , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Subang Jaya , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Taman Tasik Semenyih , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Tanjung Sepat , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Teluk Datok , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Teluk Panglima Garang , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Tropicana , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Uep Subang Jaya , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Ulu Yam , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Gombak , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Hulu Langat , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Hulu Selangor , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kuala Langat , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kuala Selangor , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Petaling Jaya , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Sabak Bernam , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Sepang , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Selangor , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kuala Lumpur , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Shah Alam , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kapar , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Meru , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Puncak Alam , Rumah Kontena Untuk Dijual Malaysia , Harga Kontena Kosong , Kelemahan Rumah Kontena , Harga Rumah Kabin Untuk Dijual , Rumah Kontena Design , Kelemahan Rumah Kontena , Pakej Rumah Kontena , Harga Kontena Kosong , Rumah Kontena Pasang Siap , Harga Rumah Kontena Pasang Siap , Harga Rumah Kontena Terpakai , Harga Rumah Kontena Sabah , Harga Rumah Kontena Murah , Harga Rumah Kontena Melaka , Harga Rumah Kontena Di Malaysia , Berapa Harga Rumah Kontena , Harga Kontena Untuk Buat Rumah , Keburukan Rumah Pasang Siap , Pembekal Rumah Pasang Siap , Rumah Pasang Siap Kelantan , Harga Rumah Pasang Siap Di Malaysia , Kos Rumah Pasang Siap , Rumah Pasang Siap Selangor , Pembekal Rumah Pasang Siap , Keburukan Rumah Pasang Siap , Rumah Pasang Siap In English , Kos Rumah Pasang Siap , Rumah Pasang Siap Murah , Rumah Pasang Siap Selangor , Rumah Pasang Siap Murah , Rumah Pasang Siap Murah Malaysia , Rumah Pasang Siap Johor , Rumah Pasang Siap Selangor , Rumah Pasang Siap Kelantan , Rumah Pasang Siap Sabah , Rumah Pasang Siap Kedah , Rumah Pasang Siap Melaka , Rumah Pasang Siap Perak , Harga Rumah Pasang Siap Di Malaysia , Keburukan Rumah Pasang Siap , Pembekal Rumah Pasang Siap , Dinding Rumah Pasang Siap , Kos Rumah Pasang Siap , Tiang Rumah Pasang Siap , Pagar Rumah Pasang Siap , Contoh Rumah Pasang Siap , Bina Rumah Pasang Siap , Harga Rumah Pasang Siap Ibs , Rumah Kontena Pasang Siap , Rumah Kabin Pasang Siap , Rumah Kayu Pasang Siap Untuk Dijual , Rumah Kayu Pasang Siap , Rumah Kecil Pasang Siap , Rumah Chalet Pasang Siap , Rumah Orkid Pasang Siap , Rumah Kebun Pasang Siap , Rumah Kayu Pasang Siap Murah Malaysia , Rumah Kayu Pasang Siap Malaysia

See also  Hujan lebat diramal di Mekah, salji di utara Arab Saudi