Hartanah

Bomba laungkan azan untuk kawal kebakaran gudang Jakel

WISMAJAKEL7

rumahkabin black

PETALING JAYA – Pasukan bomba terpaksa melaungkan azan supaya kebakaran gudang tekstil milik Jakel di Seksyen 7, Shah Alam pagi tadi dapat dikawal.

Pengalaman tersebut dikongsi di laman Facebook Friends of Bomba Malaysia selepas anggota bomba bertarung lebih lapan jam memadamkan kebakaran sejak pagi sehingga petang tadi.

“Dah hampir lapan jam kami di sini Jakel Shah Alam. Kebakaran masih belum dapat dikawal sepenuhnya.

“Dah empat atau lima orang yang melaungkan azan. Doakan kami team ERT Dana Kita dan Pasukan Bomba Sukarela Gombak dapat terus bertahan membantu pihak JBPM Selangor memadamkan kebakaran,” tulis hantaran tersebut hari ini.

Menurut hantaran itu lagi, kebakaran terbabit sukar dikawal dan mengambil masa lama untuk dipadamkan kerana faktor angin serta gudang itu dipenuhi dengan barangan tekstil.

“Faktor angin kuat ditambah pula dalam kedai ini penuh barangan tekstil menyebabkan kerja-kerja pemadaman agak sukar dan memakan masa,” ujarnya.

Terdahulu, Kosmo! melaporkan gedung tekstil terkemuka, Jakel cawangan Shah Alam hampir musnah dalam kejadian kebakaran yang berlaku pagi tadi.

Difahamkan, kebakaran itu memusnahkan bahagian dalam bangunan lot kedai tiga tingkat yang terletak di Seksyen 7, Shah Alam.

Menurut, Pengarah Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Selangor, Datuk Norazam Khamis, berkata pihaknya menerima panggilan kecemasan mengenai insiden berkenaan pada pukul 7.08 pagi. – KOSMO! ONLINE.

!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n;
n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window,
document,’script’,’https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);

rumahkabin black
Desain Rumah Kabin
Rumah Kabin Kontena
Harga Rumah Kabin
Kos Rumah Kontena
Rumah Kabin 2 Tingkat
Rumah Kabin Panas
Rumah Kabin Murah
Sewa Rumah Kabin
Heavy Duty Cabin
Light Duty Cabin


Source link

See also  Rasai Keenakan Jemput Sambal Terengganu, Padat Inti Ikan